• PRESS

TV

Anna Laromaine and the #Matheroes on TV ¡Qué animal! (La2 RTVE)

On Saturday, 5 October 2019, we could see in the programme ¡Qué animal! from La2 RTVE, the researcher Anna Laromaine, from the Nanoparticles and Nanocomposites group, talking about the "supermaterial" bacterial cellulose. The programme was about animals with superpowers, so our Matheroes: the supermaterials of the future, were also featured in it! Thank you to all the ¡Qué animal! team!

ICMAB nanomaterials and minerals at the TV children's show "Catakrac" from Betevé

One of our workshops for primary school students called "Become a Materials Detective" is the star of the TV children's show "Catacrak" from Barcelona Televisió (betevé), showcasted on Sunday 31 March 2019! Students from the school "Escola Mestre Morera" from Barcelona came to ICMAB to participate in the activity, in which they are introduced to the nanoworld and to the daily life of minerals. Do you want to see the video?

#11F2019 Arántzazu González in "L'informatiu" TVE1 for the International Day of Women and Girls in Science

Arántzazu González, researcher from the ICMAB-CSIC, went on 11 February to a Primary School (Can Maiol) to talk to the students and visibilize women scientists, within the initative "Nuestras científicas: Jornada de investigadoras actuales y futuras" of the CSIC-Catalunya. The initiative appeared on the TVE1 news programme "L'informatiu" at 2 pm on 11 February 2019. Look at it here, from minute 16:04! 

Superconducting materials and levitation of magnets with Teresa Puig in "Els Matins de TV3"

On Thursday 11 October 2018, the programme "Els Matins de TV3", directed by Lídia Heredia, interviewed researcher Teresa Puig about the superconducting materials, in their section devoted to science, and presented by Daniel Arbós. The section, of more than 18 minutes long, explains what superconducting materials are, what are their main applications, and shows the levitation experiment. 

Identified for the first time a mineral that until now was only present in meteorites

Researchers from the Institute of Materials Science of Barcelona (ICMAB-CSIC), the Autonomous University of Barcelona (UAB), and the National University of Córdoba (Argentina), in collaboration with researchers of the ALBA Synchrotron, have identified a mineral in the region of Córdoba (Argentina), until now only observed in meteorites

Nieves Casañ va participar al 17è Simpòsium Fundació La Marató de TV3

Ahir es va celebrar el 17è Simpòsium Fundació La Marató de TV3, en què s’han fet públics els resultats de la recerca sobre lesions medul•lars i cerebrals adquirides impulsada amb els fons de La Marató 2010. Nieves Casañ va informar en aquest simposi dels resultats del projecte amb el qual va ser sel·lecionada per contribuir a 2010 .

Nanomedicina per tractar el peu diabètic

noraventosa

"Nanomedicina" és una paraula nova, però que cada vegada sentirem més. Es basa en l'administració de fàrmacs mitjançant unes partícules molt petites. Actuen directament sobre el lloc de l'organisme, de manera que són més eficaços. Amb aquest sistema, investigadors catalans han trobat una nova manera de tractar úlceres com les de l'anomenat "peu diabètic".

Mariano Campoy visita Els Matins de TV3

campoytv3

Com viuen els temps de crisi els investigadors i els científics? Tot i que hi ha la creença generalitzada que és important impulsar la recerca i la innovació, els pressupostos dedicats a la investigació científica minven.

Nanotecnologia per combatre el canvi climàtic

capsulaobradors

Xavier Obradors, director de l'ICMAB-CSIC. La nanotecnologia es troba en disposició de transformar la indústria i el consum. L'Estat espanyol ha refermat una posició internacional més que envejable en la recerca de nanotecnologia. No obstant això, cal seguir buscant més eficiència en la transferència de coneixement a un sector productiu.

Nanomol Technologies, spin-off de l'ICMAB, una de las empreses que ha participat al documental, titulat “Inversió de Futur” del programa setmanal “Sense Ficció” de TV3

2014-10-09 11-31-07

El passat 7 d'octubre es va emetre a TV3, dins de la programació del Sense Ficció, el documental "Inversió de futur" en relació a les empreses catalanes basades en la recerca i la innovació. El documental és de gran interés i en ell hi apareixen les doctores Evelyn Moreno i Nora Ventosa de l'ICMAB a partir del minut 9:14.

Núria Aliaga: La ciència s'estima, és una necessitat d'entendre un fet

10-01-2014 13-50-55

 

La Xarxa de Comunicació Local
Programa "El Problema de Gettier":

"La Dra. Núria Aliaga d'ICREA i que treballa a l'ICMAB ens explica què és el mètode científic i quina relació té amb el seu projecte. La Dra. Aliaga, que també imparteix conferències de divulgació científica, ens explica també casos curiosos de la història com el de Frederich August Kekulé."

 

Xavier Obradors i Teresa Puig, al Quequicom

06-11-2013 9-03-03

Associat amb l'electricitat, el coure ha ajudat a canviar el món. A més de ser un bon conductor, alguns dels seus compostos són també superconductors. En els éssers vius és un transmissor d'electrons en moltes reaccions bioquímiques. També forma part de molts dels pigments verds i blaus de les pintures gòtiques i de vegades pot adquirir tonalitats elèctriques. El programa explica també per què és tan bon conductor i què és la llei d'Ohm.

Also on ICMAB...

Search

Your experience on this site will be improved by allowing cookies Cookie Settings